Hej och välkommen till kennel Minalind.

Vi är en ny kennel som finns i Eskilstuna i Södermanland. Vi kommer föda upp Staffordshire Bullterrier i en liten skala hemma i vårt hus som finns ca. 1 mil utanför Eskilstuna centrum.

Jag heter Marina lever ihop med min man, två barn, två hundar och en katt. Jag brinner verkligen för mina hundar, har haft hund i hela mitt liv. Som barn hade vi i min familj "Holländsk spets Keeshound" och "Chow chow". När jag blev vuxen och flyttade hemifrån så skaffade jag mig en egen hund "Ringo" som var en "Bostonterrier" som var mitt allt. Tyvärr fick han epilepsi som vi kämpade med i 5 år. När han närmade sig 9 år fick han tyvärr somna in. Det var riktigt tungt för mig. Jag hade då mina två barn och fokuserade på dem, bestämde att jag skulle vänta med hund tills barnen blev större. Det tog 9 år, då fann vi rasen "Staffordshire Bullterrier", en av de friskaste raser vi hittade och blev förälskade. "King" kom då in i vårt liv. Jag upptäckte vad "staffen" är lik "Bostonterriern" på många sätt. Det var som att min "Ringo" fanns i "King", han och jag fick ett starkt band.                                                        Nu är jag inne på min fjärde "staffe", vår underbara staffetjej "Grace". Hon sprider en stor glädje här hos oss. Problemfri från första dagen, riktigt bra psyke med ett lugn som är helt underbart, arbetsvillig och jätte kul träningskompis. Precis som en "staffe" ska vara.

Min passion i träning är lydnad och utställning. Vår "King" blev förstås Svensk utställningschampion, han älskade att få visa upp sig, så stolt herre. Nu är han pensionär och njuter av livet.                                              Mitt fokus i avel kommer vara hälsan och mentaliteten, men även sträva efter en rastypisk staffe som kan användas till utställning.                         Tycker Du om träning, tävling eller utställning är det ett plus om du är intresserad av en "staffe" ifrån oss. Vi kommer vara så noga vi kan att hitta det rätta hemmet för våra valpar.

Är du intresserad så skriv gärna till oss och berätta om dig själv och ditt intresse för just "Staffordshire Bullterrier". 

Vänlig hälsning Marina